op zoek naar een architect met een persoonlijke benadering?

 

Hoe ziet uw droomhuis er uit? Is dat ergens te koop? Of wilt u nieuw bouwen, volgens de eisen van deze tijd. Een nieuw huis, uw thuis; persoonlijk en uniek? Ik denk graag met u mee en kan u helpen in alle ontwerp- en bouwfasen.

web mi 93deelU heeft misschien wat mooie plaatjes of een moodboard, of alleen een verhaal over een huis gezien tijdens een vakantie. Het maakt niet uit wat het startpunt is.

De kavel en uw ideeën en wensen worden besproken. Maar ik laat u ook nadenken over mogelijkheden waar u zelf nog niet aan gedacht had. Met schetsen wordt de opgave verkend. Soms maak ik een variantenboek en verkennen we op die manier diepgaand wat er kan en wat er gewenst is. Door samen met u te spelen met een 3D model krijgt u nog meer inzicht en echte inspraak.

Ik begeleid u in het proces van verfijnen; je gaat telkens naar een kleiner schaalniveau. De tekeningen en technische omschrijvingen worden steeds gedetailleerder. Eerst denk je na over de grootte en de positie van de woning op de kavel. Om te eindigen met de keuze van het hang- en sluitwerk. En alles daartussenin.

Natuurlijk komen uw wensen t.a.v. comfort, duurzaamheid, duurzame energie of waar uw bijzondere interesse ligt, ook aan bod.

Het ontwerp- en bouwproces kun je grofweg in een aantal fasen opdelen; voorlopig ontwerp, definitief ontwerp, indiening bouwaanvraag, aannemerselectie, bouwvoorbereiding, bouw en oplevering. Meer hierover kunt u lezen bij ontwerp&bouw. Ik help u graag bij alle fasen, maar een deel daarvan kan natuurlijk ook. U geeft aan wat u nodig heeft.

Wilt u zich een beetje oriënteren van wat er zoal kan spelen bij het bouwen? Kijk dan eens op de pagina nieuws & info.

Op de homepage, tevens portfoliopagina, kunt u zien dat alle projecten anders zijn. Ze zijn namelijk niet wat ik zo graag zou tekenen, maar ze zijn wat de opdrachtgever zich wenst. Bij mij vindt u een luisterend oor, een groot inlevingsvermogen, creativiteit en deskundigheid. Ik heb geen ander belang dan uw belang. Dat is principieel anders dan bij een ontwikkelende aannemer.

De lijnen zijn direct en kort. Ook als er andere architecten, bouwkundigen of specialisten bij het project betrokken worden blijf ik uw aanspreekpunt. Uit een netwerk van architecten en deskundigen kan geput worden als dat nodig is. U kunt hierover meer lezen op de pagina over het bureau.

Natuurlijk wilt u iemand die zijn vak verstaat. Onder kennismaken kunt u meer lezen over mij en mijn veelzijdige werkervaring. Ik hoop dat het u aanspreekt.

Heeft u ideeën of vragen? Neem vrijblijvend contact op. Ik sta u graag te woord!

Met vriendelijke groet, Marjolein Ippel

web mi 120deel2

nieuwbouw, utiliteitsbouw, verbouw, woningbouw