levensloopwoningen Pijlkruid; slaapkamer beneden nu òf later.

Benieuwd naar de achtergronden van dit project? Bekijk dan eens het filmpje op youtube.

Reactie van bewoners heer en mevr. Hindriks;

”Wij wonen ontzettend naar onze zin hier en prijzen ons erg gelukkig met het heel mooie, fraai gebouwde huis. Een écht top-ontwerp waarmee je zeker veel eer inlegt”.

Reactie van bewoner mevr. Rengers

” We vinden het een heerlijk huis. Het voelde direct thuis.”

Aanbeveling wethouder G. van As (Alphen aan den Rijn) Zie ook filmpje.

”Ik vind dat het project aan het Pijlkruid zeker aanbeveling verdient en ook voor anderen de moeite waard is om te bezoeken.”

”We moeten als gemeente veel meer anticiperen op dit soort ideeën.”

PROJECTOMSCHRIJVING;

Aan het Pijlkruid in Alphen aan den Rijn staat een bijzonder rijtje woningen. Je ziet het niet direct aan de buitenkant, maar de woningen zijn veel flexibeler dan een gemiddelde rijwoning. Uitgangspunt is dat de woning kan inspelen op veranderende woonwensen en geschikt is om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Er kan, direct bij oplevering of later, een slaapkamer en badkamer op de begane grond worden gerealiseerd. Maar de overmaat is bijvoorbeeld ook te gebruiken voor kantoor aan huis.

Bij de koop was persoonlijk advies van de architect inbegrepen. Dat hebben de kopers erg gewaardeerd. Zo werden voor de één allerlei badkamervarianten getekend, voor de ander de indeling van de verdieping verandert, een derde de kozijnen naar wens aangepast, enz. Uiteindelijk is geen woning hetzelfde!

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft uit verschillende aanvragen voor een kavel aan het Pijlkruid het voorstel van AMI gekozen. Voor die locatie stelde ik een project voor met grondgebonden levensloopwoningen of 50+ woningen. Ook wilde ik veel inbreng van de eindgebruiker. De grote lijn wordt gewaarborgd door een mooi exterieur, waar iedere woning individueel herkenbaar en variatie mogelijk is.

Ik denk dat er behoefte is aan grondgebonden woningen met een volledig woonprogramma op de begane grond. Dit speelt in op de verminderde zorg en de wens en verwachting dat je zo lang mogelijk in je eigen huis wilt blijven wonen. Dat is niet zo ingewikkeld; naast de woonkamer en de keuken komt er ook een grote slaapkamer en badkamer op de begane grond, evenals de installatie en de wasmachine. Alleen extra’s als meer slaapkamers, een tweede badkamer, extra berging komen op de verdieping. Zo veel als gewenst.
De woning is gewoon voor een gezin geschikt, zodat je bij verkoop niet een kleine markt aanspreekt. Ook is zo’n woning heel geschikt voor gezinnen met een invalide gezinslid.

Kortom; een woning geschikt voor alle levensfasen, of te wel een levensloopwoning!

De verkoop is gedaan door Koppes Makelaardij.
R.A. van Leeuwen Bouwbedrijf B.V. heeft de woningen gebouwd.

 

 

oplevering september 2017 diverse particulieren nieuwbouw, woningbouw