GRATIS SPREEKUUR
Je hebt plannen, concreet of nog vaag; een duidelijk plan of meer een idee of wens. Wat ga je doen; naar een aannemer, een architect of zoek je in catalogi met standaardoplossingen?
Om te ontdekken of u gebruik zou willen maken van de diensten van AMI kunt u geheel vrijblijvend een eerste afspraak maken. In een kostenloos kennismakingsgesprek kunt u uw plannen voorleggen, verkennen we de opgave, bespreken we wat er gedaan moet worden en overleggen we of AMI daar een rol in zou kunnen spelen.
U kunt zich aanmelden door te bellen of een mail te sturen; 06-13905566 / info@a-m-i.nl.

Marjolein Ippel

foto mi door esther origineel

Insert your content here.

CV;

2006      oprichting eigen bureau

2006      adviseur klimaatbeleid, gemeente Alphen aan den Rijn

2002      adviseur duurzaam bouwen, gemeente Alphen aan den Rijn

1992      architect, van der breggen architecten te Alphen aan den Rijn

1990      ontwerper, Kees de Kat Architekt BNA b.v. te Utrecht

1988      bouwkundig tekenaar en CAD-coördinator, Nevanco Woningbouw b.v. te Maarssen

1988      afgestudeerd aan de TU Delft, bouwkunde met specialisatie bouwtechniek

1963      geboren te Werkendam

In Delft behoorde ik tot de laatste lichting die de 5-jarige studie deed. Goed ontwerponderwijs met daarnaast de specialisatie bouwtechniek om ook technisch goed onderlegd te zijn.

In 1988 lagen de banen niet voor het oprapen en begon ik bij de woningbouwer Nevanco in Maarssen. Ik werd aangenomen als casco-deskundige, maar heb slechts ten dele als zodanig gefunctioneerd. Ik ontwikkelde me vooral als CAD-coördinator. In de beginfase van het geautomatiseerd tekenen werkte ik aan een methodiek om het tekenwerk van de tekenkamer efficiënt te maken en af te stemmen op het geautomatiseerde productieproces van de Heembetonfabrieken.

Maar het architectenwerk lonkte natuurlijk en ik begon bij Kees de Kat in Utrecht als assistent ontwerper. Ik mocht met de St. Victorschool aan het werk. De architect Peter van Hoogmoed had een mooi  voorlopig ontwerp achtergelaten, voordat hij het bureau verliet om voor zichzelf te beginnen. Ik mocht er wat van gaan maken. Voor het eerst echte bestek- en werktekeningen. Maar ook op de bouw afspraken maken over de uitvoering. Heerlijk. De school kreeg de Archinormprijs omdat ‘met beperkte middelen op een bestaande fundering een schoolgebouw met bijzondere expressie was gerealiseerd’.

Na 2 jaar ging Kees de Kat op in het grote de Jong Hoogveld de Kat architecten. De sfeer veranderde en ik was toe aan iets anders. Tijdens het sollicitatiegesprek bij Van der Breggen bespraken we o.a. een ontwerp voor een winkel die rondom een boom zou worden gebouwd. Het klikte. Tien jaar lang deelde ik wel en wee van het bureau. Ik werkte aan heel veel ontwerpen; van de Pier van Scheveningen tot een enkel woonhuis. Ik bekwaamde me in alle facetten van het architectenvak. Het bureau had veel expertise op het gebied van houtskeletbouw en wintertuinen, die ik me eigen maakte.

Na deze 10 jaar kwam een moment van bezinning. De gedachte aan een eigen bureau kwam met zekere regelmaat boven borrelen, maar het leek niet het goede moment. Ik koos voor een adviserende rol bij de gemeente. Duurzaam Bouwen was bij van der breggen architecten een belangrijk thema en bij de gemeente kon ik dit in breder verband op de agenda zetten. Mijn wereld vergrootte zich. Opdrachtgever, architect, aannemer werd overheid, burger, en diverse professionals. Ik zette beleid uit, ontwikkelde een folder over duurzaam bouwen, maakte de pagina’s voor de website die betrekking hebben op (duurzaam) bouwen en stimuleerde duurzaam bouwen in algemene zin.

Maar het voelde wel als een intermezzo. Terug naar het architectenvak, maar dan wel zelfstandig. Een eigen bureau waarbij je je eigen signatuur verder kunt ontwikkelen. Waarbij andere zaken om de hoek komen kijken en alles weer een andere dimensie krijgt.

Met veel plezier werk ik sinds 2006 aan diverse projecten van woonhuizen tot het verbouwen van een werkplaats tot een centrum voor Bewust Zijn en het optoppen van een schoolgebouw tot het bouwen van bedrijfsverzamelgebouwen.