woonhuis aan Woudwetering; prachtige relatie met het water.

Woonhuis en botenloods met nautische uitstraling voor zeilfanaat

De opdrachtgever, een enthousiast zeiler, kocht een onooglijk geheel van loodsen aan de Woudwetering om er zijn droom te realiseren. Na de sloop van de twee botenloodsen die zowel het gehele eiland als het water in beslag namen, kwam een mooie locatie beschikbaar.

Het eiland is in drie zones verdeeld. De woning ligt op de kop van het eiland zodat het optimaal is georiënteerd op het uitzicht over het water. De tuin ligt beschut in het midden. Het bijgebouw, met carport, botenloods en kantoor, schermt het achterland af. Een loopbrug over de tuin voert naar de voordeur. Door het gebruik van split-level kunnen de kinderen vanuit hun kamer direct de tuin in. Terwijl men vanuit de opgetilde woonkamer juist een prachtig uitzicht heeft over het water.

Door een ruim souterrain blijft het volume boven maaiveld beperkt. In het souterrain is het als in een schip. Je ervaart dat je je onder de waterspiegel bevindt. Maar ook hier is er volop licht en uitzicht. De vormgeving en de houten gevels en terrassen geven het geheel een nautische uitstraling. Gebalanceerd ventileren en een zonneboiler zorgen op een duurzame manier voor een hoog comfort.

 

Dit project is tot stand gekomen als architect bij van der breggen architecten

oplevering 2001 woonhuis met bijgebouw Woubrugge nieuwbouw, woningbouw