bibliotheek op maat in brede school

Op 13 oktober j.l. opende burgemeester Liesbeth Bloemen ‘’De Buitenplaats’’. Dit gebouw huisvest 3 basisscholen, kinderopvang, het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en de bibliotheek.

Voor de bibliotheek was de ruimte naast de entree aan een hal gereserveerd. Weliswaar niet al te veel m2, maar een mooie ruimte. Om zo veel mogelijk van het programma kwijt te kunnen bleef geen stukje muur onbenut. Zelfs de ruimte voor de ramen wordt gebruikt voor computerplekken. Ondanks het gebrek aan m2 hebben we het retail-concept vastgehouden en alle vrijstaande kasten laag gehouden. Daardoor is het een lichte overzichtelijke ruimte geworden.

Er zijn veel maatwerk-meubels ontworpen; zoals de in-uitgifte balie, de info-balie, de hoekbank bij het hoekraam, tevens kast voor prentenboeken, de pc-plekken en de tijdschriftenkast.

In de centrale hal staat de leestafel en de tijdschriftenkast. Aan deze hal liggen ook de toegangen naar het CJG en de kinderopvang. Dit gedeelte is altijd toegankelijk. Iedereen kan er met een kop koffie tijdschriften lezen aan de grote tafel. Net als bij de 2 andere locaties, Leimuiden en Roelofarendsveen, worden ook hier bij openingstelling verrijdbare displays naar de hal gereden om de 2 ruimtes meer op elkaar te betrekken en de mensen te verleiden verder naar binnen te gaan.

2018 Bibliotheek Rijn en Venen nieuwbouw, utiliteitsbouw