particulier initiatief; 28 gezinnen bouwen samen aan twee hofjes.

28 woningen Franken- en Friezengaarde, Alphen a/d Rijn  

 Een CPO-project in een tijd toen dat nog uniek was. 

In de Stichting Nieuw Dorestad zijn 28 gezinnen verenigd die gezamenlijk een plan ontwikkelen, zonder tussenkomst van een ontwikkelaar. De architect heeft als taak de individuele wensen onder te brengen binnen een gemeenschappelijk kader. Ook gezinnen met een klein budget doen mee.

De afstemming op de verschillende budgetten wordt bereikt door aan de twee hofjes verschillende woningtypes te ontwikkelen en daarnaast in verschillende beukmaten uit te werken. De individuele gebruikerswensen komen daarnaast tot hun recht in de vrijheid in plattegrondindeling en de uitbouwmogelijkheden aan de achterzijde. Afwijken in de voorgevels is in beperkte mate mogelijk om een mooi totaalbeeld te waarborgen. In gezamenlijk overleg zijn de kleuren en materialen bepaald.

De grote betrokkenheid van iedereen bij de ontwikkeling werkt erg positief. Er ontstaat een hechte buurt met gedeelde zorg voor de woonomgeving.

 

CPO betekent Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Er is geen projectontwikkelaar en makelaar betrokken bij het project!

 

Dit project is tot stand gekomen als architect bij van der breggen architecten.

oplevering 1999 Stichting Nieuw Dorestad nieuwbouw, woningbouw