meergeneratiewoning; living apart together

De opdrachtgeefster en haar dochter zagen meteen de potentie van deze woning met bijbehorende kavel. Het is een groot stuk grond en de woning zelf is vooral op het zuiden, de zijtuin, en op de straat georiënteerd. Zodoende kon er eenvoudig aan de achterzijde van de woning een tweede woning worden gerealiseerd, zonder afbreuk te doen aan het bestaande woonhuis.

De toevoeging heeft een oriëntatie op het oosten en zuiden, met uitzicht over het water aan de achterzijde. De woning heeft een eigen voordeur en een interne verbinding naar het woonhuis. Het is een perfecte combinatie tussen privacy en er voor elkaar zijn.

Zo ontstaat een win-win situatie, zoals door de overheid bepleit, van voor elkaar (kunnen) zorgen. Oma past op het kleinkind, huishoudelijke taken worden verdeeld, de een past op de woning als de ander met vakantie is, een helpende hand is snel gegeven, etc. Er is een gunstige situatie gecreëerd om elkaar gemakkelijk zorg te kunnen verlenen zodra dat nodig is.

De tweede woning heeft een royale woonruimte met veel lichtinval door de grote puien en de tweezijdige oriëntatie. Het heeft een onderhoudsvrije gevel en een prachtige binnen-buiten relatie met een mooi overstek en rondom lopend terras. Het zicht op het water maakt het helemaal af.

2019 particulier nieuwbouw, woningbouw