nieuw fris interieur sociëteit Roeivereniging Alphen

Na ruim 25 jaar heeft Roeivereniging Alphen een mooie uitgebreide vloot, maar begon de soos wel erg oubollig over te komen. Ook was er behoefte aan een ergometer-ruimte om ook in de winter, als het vriest, door te kunnen trainen.

In eerste instantie is er een 2e loods gebouwd om alle boten een goed bereikbare plaats te geven. Achter in deze loods is een ergometer-ruimte gerealiseerd. Op de 8 ergometers op rij is het heerlijk trainen met uitzicht op het water aan de achterzijde van het gebouw.

In de volgende fase is de oude keuken met de jaren 80-bar gesloopt. Daardoor ontstond een mooie rechthoekige ruimte met veel licht. Met de nieuwe open keuken en uitgiftebalie ontstond er ook veel meer vrije ruimte voor zitjes. De nieuwe balie is uitgevoerd in RVA-rood en heeft een hoger bargedeelte en een uitgiftedeel op keukenhoogte. Het is een echte blikvanger.

Recent is de ruimte verder opgeknapt. De metselwerk-wanden werden wit gestuct. Een wand werd voorzien van mooie houten latjes. Deze wand verbergt oude deuropeningen en kastdeuren en geeft warmte aan de ruimte, met een knipoog naar de mooie houten vloot die de vereniging rijk is. De plafonds zijn vernieuwd met daarin nieuwe verlichting. Kozijnen en deuren kregen een frisse kleur.

Nieuwe meubels maken het compleet. Een lange bank langs de gevel heeft de hoofdrol. Deze houten bank is gemaakt door Adfund, een werkplaats waar mensen met een beperking werken. Maar zij weten heel goed wat ze doen; De banken zijn heel mooi geworden.

De Roeivereniging kan weer jaren vooruit!

 

oplevering 2016 Roeivereniging Alphen utiliteitsbouw, verbouw